Iulius Service

Pret incarcare freon clima constanta


In general, costul de reumplere freon R134-A este intre 100 RON si 233 RON, functie de cantitatea de freon si ulei, adaugata in instalatie.

In detaliu, pretul per 100 grame de freon R134-A este 30 RON, pret 100 grame ulei (special compresor Ester-100 si PAG-46)  este 10 RON, pret manopera reumplere (30 minute) = 50 RON fara TVA

Freonul ecologic R1234-yf este mai scump, in jur de 90 lei suta de grame, si este folosit de automobilele produse dupa anul 2014.

Timpul de manopera este necesar pentru golire, vidare, constatare vid, reumplere cu freon si ulei.

Documentatia folosita pentru tipul si cantitatea freonului, sau uleiului este updatata la zi. Cea mai redusa cantitate de freon este de 450 grame (VW Polo) si cea mai mare BMW seria5 (1000 grame).

 Atentie la cei care incarca din butelii direct, cel mult monitorizate de manometru, dar fara cantar, fara pompa de vid, deci fara eliminarea completa a aerului sau umiditatii din interior, de fapt ei nu elimina aerul deloc, doar pun freon peste aerul din instalatie (aveti 2 litri de aer minimum in radiatoare si rezervorul dezumidificator, plus tubulatura) asa ca nu aveti nici o garantie privind timpul de viata al compresorului, incarcand freon in asemenea conditii. Aerul comprimat se transforma in umezeala (condens), filtrul dezumidificator are o limita de capacitate a condensului, asa ca plimbandu-se liber sub forma de emulsie prin sistem, apa gripeaza compresorul, stiind ca apa nu e ca uleiul, blocheaza, nu unge.

Atentie si la cantitatea de freon introdusa in sistem. Daca este prea  mult, compresorul merge in suprasarcina si se distruge. Intrebati-va cunoscutii care au reparat la noi clima daca au fost cazuri nerezolvate, eu am satisfactia ca rata de succes este de 100% in acest domeniu, in cursul ultimilor 3 ani.

De retinut ca daca aveti freon ramas in instalatie, il cantarim, il filtram si reincarcam, dvs. platiti doar cantitatea adaugata suplimentar, deci pretul final de multe ori este mai mic de 200 RON.

1718783495