Iulius Service

Pret incarcare freon clima constanta


In general, pretul de reumplere freon variaza intre 100 RON si 233 RON, functie de cantitatea de freon, si ulei, adaugata in instalatie. In detaliu, pretul per 100 grame de freon este 25 RON, pret ulei (special compresor Ester-100 si PAG-46) 100 grame este 10 RON, pret manopera (30 minute) = 35 RON fara TVA.

Timpul de manopera este necesar pentru golire, vidare, constatare vid, reumplere cu freon si ulei.

Documentatia folosita pentru tipul si cantitatea freonului, sau uleiului este updatata la zi. Cea mai redusa cantitate de freon este de 450 grame (VW Polo) si cea mai mare BMW seria5 (1000 grame minim).

 Atentie la cei care incarca din butelii direct, cel mult monitorizate de manometru, dar fara cantar, fara pompa de vid, deci fara eliminarea completa a aerului sau umiditatii din interior, de fapt ei nu elimina aerul deloc, doar pun freon peste aerul din instalatie (aveti 5 litri de aer minimum in radiatoare si rezervorul dezumidificator, plus tubulatura) asa ca nu aveti nici o garantie privind timpul de viata al compresorului, incarcand freon in asemenea conditii precare. Aerul comprimat se transforma in umezeala (condens), filtrul dezumidificator are o limita de capacitate a condensului, asa ca plimbandu-se liber sub forma de emulsie prin sistem, apa si aerul, gripeaza compresorul, stiind ca apa nu e ca uleiul, gripeaza, nu unge.

Atentie si la cantitatea de freon introdusa in sistem. Daca este prea  mult, compresorul merge in suprasarcina si se distruge. Intrebati-va cunoscutii care au reparat la noi clima daca au fost cazuri nerezolvate, eu am satisfactia ca rata de succes este de 100% in acest domeniu, in cursul ultimilor 3 ani.

De retinut ca daca aveti freon ramas in instalatie, il cantarim, il filtram si reincarcam, dvs. platiti doar cantitatea adaugata suplimentar, deci pretul final de multe ori este mai mic de 160 RON.

1590692152