Iulius Service

Verificare kilometri reali masina


In costul diagnozei auto cu laptop este inclusa verificarea kilometrilor reali din ECU (engine control unit) daca automobilul dvs permite acest lucru.

Pentru automobilele din grupul VAG (Volkswagen, Audi, Skoda si Seat), cu computere ECU de tip EDC15, EDC16, EDC17, kilometrii reali se pot citi pe laptopul de diagnoza, prin integrarea vitezelor partiale, cu ajutorul softului de decodare distanta parcursa (metoda foarte sigura, cu exceptia cazurilor cand a fost schimbat  ECU sau panoul de instrumente, adica bordul cu ceasuri, sau atunci cand este montat un cip integrat eeprom, care intervine in programul de calcul al kilometrilor reali, pacalind testerul)

Similar pentru Opel, Peugeot, Citroen, Fiat,  Mercedes, Toyota, Nissan, Mitsubishi , Mazda, Hyundai, indiferent de tip & an, sau unele Ford, BMW, Renault sau Logan in anumite limite de an sau model auto. 

In unele cazuri pot citi kilometrii reali datorita erorilor stocate in ECU motor, sau ECU pompa injectie, mecatronicul cutiei de viteze automata sau alte sisteme, la kilometri anteriori.

Atentie ! : Pentru unele automobile diesel (Ford, Renault, Fiat, Opel Corsa 1,3JTD) fraudarea kilometrilor din bord provoaca defectarea ireversibila a bordului (blocarea kilometrajului).

Iulius Service nu sfatuieste posesorii de automobile sa ascunda kilometrilor reali, si nu ofera asemenea servicii, practica dealtfel, ilegala.

1712917436