Iulius Service

Inlocuire kit de distributie


Fiind o reparatie periodica (90,000 km la benzinare si 128,000 km la diesele) de obicei cureaua de distributie nu ridica probleme. Totusi, in 5-10% din cazuri datorita dezinformarii cumparatorului de auto second hand, sau pieselor de schimb de proasta calitate,  cureaua de distributie se rupe cu efecte devastatoare pentru motorul in cauza (supape indoite, garnitura de chiuloasa de inlocuit, eventual alte distrugeri, tacheti, culbutori, simeringuri, ghiduri supapa, evident cureaua de distributie, rolele, intinzatorul, eventual pompa de apa si altele).

Manopera pentru inlocuirea unui kit de distributie la un motor transversal este de 350 RON, daca nu exista o promotie anuntata pentru aceasta operatie. Pentru motoarele logitudinale (Audi A4, VW Passat B4,B5, B6, etc) acolo unde se desfac in plus bara fata, radiatoarul de racire, radiatorul de A/C, traversa fata, cadrul motor, eventual faruri, grila, etc) manopera este 650 RON.

Problema cea mai frecventa care apare ca urmare a montarii incorecte a curelei de distributie este punerea incorecta la punct. Fatal pentru motoarele diesel care nu vor porni, in schimb motoarele pe benzina functioneaza, dar merg neregulat, tremura si performanta motorului este foarte scazuta, se incalzesc motoarele samd. Se intampla sa sara de la punct o curea de distributie atunci cand automobilul pleaca tras de alt automobil (iarna se intampla mai frecvent). Se poate sa sara si cate doi dinti in asemenea cazuri se recomanda schimbarea curelei de distributie, care probabil are urme de deteriorare (dinti fisurati, desprinsi, tociti etc)

Reglarea avansului se face relativ usor la motoarele pe benzina, delcoul se misca in fata sau spate pana se atinge punctul optim de functionare (pret 30 RON). Reglarea avansului la diesele se face mai greu, pretul de 100 RON, folosirea testerului este esentiala, mai putin pentru auto de generatie mai noi (2015-) la care avansul se face de catre ECU, reusim sa determinam doar care sunt cauzele si sa actionam asupra acestora (injectoare, senzori, pompa de injectie, punere la punct gresita, uzuri)

1582174695