Iulius Service

Inlocuire kit de distributie


Fiind o reparatie periodica (90,000 km la masini alimentate cu benzina si 128,000 km la masini diesel) de obicei cureaua de distributie nu ridica probleme. Totusi, in 5-10% din cazuri datorita dezinformarii cumparatorului de auto second hand, sau pieselor de schimb de proasta calitate, cureaua de distributie se rupe cu efecte devastatoare pentru motorul in cauza (supape indoite, garnitura de chiuloasa de inlocuit, eventual alte distrugeri, tacheti, culbutori, simeringuri, ghiduri supapa, curea de distributie, rolele, intinzatorul, eventual pompa de apa si altele).

Manopera pentru inlocuirea unui kit curea de distributie la un motor transversal este de 450 RON fara tva, daca nu exista o promotie anuntata pentru aceasta operatie.

Pentru motoarele logitudinale (Audi, VW Passat 2,5litri, etc) acolo unde se desface bara fata, radiatorul de racire, radiatorul de A/C, traversa fata, cadrul motor, calandrul fata, eventual faruri, grila, etc) manopera incepe de la 650 RON fara TVA.

Problema cea mai frecventa care apare ca urmare a montarii incorecte a curelei de distributie este punerea incorecta la punct. Fatal pentru motoarele diesel care nu vor porni, in schimb motoarele pe benzina functioneaza, dar merg neregulat, tremura si performanta motorului este foarte scazuta, se incalzeste motorul, este zgomotos, samd. Se intampla sa sara de la punct o curea de distributie atunci cand automobilul pleaca tras de alt automobil (iarna se intampla mai frecvent). Se poate sa sara si cate doi dinti in asemenea cazuri se recomanda schimbarea curelei de distributie, care probabil are urme de deteriorare (dinti fisurati, desprinsi, tociti etc)

Reglarea avansului se face relativ usor la motoarele pe benzina, delcoul se misca in fata sau spate pana se atinge punctul optim de functionare (pret 50 RON). Reglarea avansului la diesele se face mai greu, pretul de 100 RON, nu include demontarea distributiei, folosirea testerului este esentiala sa determinam care sunt cauzele si sa actionam asupra acestora (injectoare, senzori, pompa de injectie, punere la punct gresita, uzuri)

1716512685