Iulius Service

Reparatii pompe de injectie delphi in constanta


Pompele de injectie diesel sau pompele de inalta presiune Delphi echipeaza motorele de 1,5 litri de pe modelele Dacia Logan si Renault (Clio, Megane1 si 2) sau Ford Focus, Mondeo, Tranzit, Tranzit Connect, etc de 1,8litri

Problema lor cunoscuta este ca, desi sunt economice, pompele acestea se zgarie sau se gripeaza de la apa sau mizerii din motorina, si formeaza span, particule metalice abrazive, asemanatoare cu o faina, sau un praf fin, detasat de pe paletii rotorului pompei, de catre elementele abrazive din motorina, intre care cea mai mare problema este apa din motorina. Aceasta fie contamineaza direct motorina, din cauza rezervoarelor de la statiile de alimentare, vechi, ruginite, fie apare ca urmare a aerului impins catre pompa de injectie, de unde aerul se comprima si condenseaza in vapori de apa, apa nu are proprietatile de lubrefiere ca motorina, apa antrenata de rotorul pompei catre injectoare, unde apar si problemele, odata cu spanul si apa din pompa se blocheaza si supapele de retur ale injectoarelor, si deja dvs auziti acel zgomot (tzacanit la relanti, chiar si la acceleratie), eventual vibratii la relanti. In cazuri mai grave, masina nu porneste si in cazuri si mai grave se si opreste in mers, dar deja vorbim de mai multe injectoare defecte. Daca am mai multe injectoare defecte, aproape sigur si pompa are nevoie de reconditionare, deoarece nu mai asigura debitul minim de carburant.

Pe scurt, reparatia unei pompe de acest tip este de 500 lei ca manopera la care se adauga pretul pieselor de schimb, 650 RON pentru rotor si paletii rotativi, si 350 RON pentru simeringul din spatele pompei daca este eventual defect si acesta. Obligatoriu se curata integral instalatia de carburant (rezervor, conducte, pompitza de mana, sorb, filtru de motorina inlocuit, deblocare injectoare, curatarea rampei cu ultrasunete) pentru garantie.

Recomandam aditivarea motorinei, cu ulei 2T, acel ulei care se foloseste la motoarele simple, in doua pistoane, de la trimmere sau drujbe, ulei care lubrefiaza injectoarele, mecanismul pompei, care nu se mai gripeaza asa usor.

1716510888