Iulius Service

Inlocuire curea distributie in constanta


Fiind o reparatie periodica (90,000 km la benzinare si 128,000 km la diesele) de obicei cureaua de distributie nu ridica probleme. Totusi, in 5-10% din cazuri datorita dezinformarii cumparatorului de auto second hand, sau pieselor de schimb de proasta calitate,  cureaua de distributie se rupe cu efecte devastatoare pentru motorul in cauza (supape indoite, garnitura de chiuloasa de inlocuit, eventual alte distrugeri, simeringuri, ghiduri supapa, evident cureaua de distributie, rolele, intinzatorul, eventual pompa de apa si altele).

Manopera pentru inlocuirea unui kit de distributie la un motor transversal este de 450 RON fara TVA, daca nu exista o promotie anuntata pentru aceasta operatie. Pentru motoarele logitudinale (Audi A4, VW Passat 2.5litri, etc) acolo unde se demonteaza in plus bara fata, radiatorul de racire, radiatorul de A/C, traversa fata, cadrul motor, eventual faruri, grila, etc) manopera incepe cu 650 RON fara TVA

Problema cea mai frecventa care apare ca urmare a montarii incorecte a curelei de distributie este punerea incorecta la punct. Fatal pentru diesele care nu vor porni, in schimb benzinarele mai pleaca ajutate, dar merg neregulat, tremura si performanta motorului este foarte scazuta, se incalzesc motoarele samd. Se intampla sa sara de la punct o curea de distributie atunci cand automobilul pleaca tras de alt automobil (iarna se intampla mai frecvent). Se poate sa sara si cate doi dinti in asemenea cazuri se recomanda schimbarea curelei de distributie, care probabil are urme de deteriorare (dinti fisurati, desprinsi, tociti etc)

Reglarea avansului se face relativ usor la benzinare, delcoul se misca in fata sau spate pana se atinge punctul optim de functionare (pret 70 RON). Reglarea avansului la diesele se face cu distributia demontata, la pretul de 100 RON, ajutorul testerului este important.


 

1718777198