Iulius Service

Inlocuire volanta ambreiaj constanta


Volanta se inlocuieste de cele mai multe ori pentru ca rolul ei in pastrarea inertiei motorului fiind foarte important la motoarele diesel mari, greutatea volantei este mai mare ca de obicei, asa numitele volante cu "masa dubla".

Dimensiunea lor si utilizarea defectuoasa a ambreiajului, schimbarea tarzie a kitului de ambreiaj sau schimbarea pe componente deterioreaza volantele, prin miscarile bruste pe care soferul le efectueaza asupra sistemului de debraiere. Niturile volantei permit miscari mai ample  decat normal, fapt care determina frecari, zgomote si loviri ale volantei de placa de ambreiaj, in cursul miscarii lor relative de rotatie.

Lipsa centrarii corecte a kitului de ambreiaj conduce de asemenea la deteriorarea prematura a volantei, fapt resimtit de soferi prin "batai" in pedala de ambreiaj, sau prin oscilatii de rezonanta la intervale de regim (de ex apar vibratii ale masinii la 1300 rpm, apoi la 2500rpm, apoi la 3800, etc)

Vestea proasta este ca volantele costa mult, aproape cat manopera si kitul de ambreiaj la un loc (in jur de 2000-2500 RON) si majoritatea marcilor frantuzesti si germane au pentru motoarele de peste 1,9 litri asemenea volante.

Odata cu schimbarea volantei veti scapa de vibratii mecanice provenite de la pistoane si injectoare, si in plus consumul se va reduce, injectoarele reusind sa lucreze din nou in parametri.

1716512075