Iulius Service

Inlocuirea caseta directie constanta


Pretul inlocuirii unei casete de directie este intre 100-350 RON in functie de model si pozitia in care este amplasata, sau ce accesorii se demonteaza pentru a permite casetei sa fie demontata de pe masina.

Cazurile cand se schimba caseta de directie, se refera la ruperea cremalierei sau zgomotele anormale din caseta, diagnosticate ca fiind semne ale uzurii accentuate ale casetei de directie.  Cu toate ca exista ateliere care reconditioneaza casete de directie, noi nu recomandam aceasta tehnologie, fiind riscant sa intervenim prin prelucrare mecanica asupra unui sistem de siguranta extrem de important; deci noi nu reconditionam casete, cu toate ca solicitari exista. Folosim casete reconditionate din fabrica sigure, pentru care primim un pret mai mic in comparatie cu casetele noi, returnand piesa veche fabricii.

Intradevar, pentru cazurile simple, cand caseta curge, se pot rezolva pentru sume intre 400-1000 RON, si inlocuim simeringurile sau setul de garnituri, la care se adauga montarea si demontarea de pe masina. Dar daca sunt zgomote in caseta, nu recomand reconditionarea casetei.

Din fericire, costurile mari pe care le presupune achizitionarea unei casete de directie noi, le putem compensa cu sume de retur, pentru piesa defecta la schimb, sumele fiind de 10-20% din valoare unei casete de directie noi. In general pretul unei casete reconditionate de fabrica este intre 800-1400 RON, pret asemanator cu cel al reconditionarii propus de unele ateliere auto.

Calculatoarele de pe casetele de directie de la VW polo, Golf, sau Skoda Fabia se defecteaza deseori din cauza ca pozitia lor (sub aripa stanga fata) este o pozitie expusa si apa de ploaie sau inundatii, sau lichidul de spalare parbriz turnat neglijent poate intra in calculator care se strica prin inundare, caz in care trebuie inlocuit, nu se poate repara. De asemenea, casetele de directie cedeaza din cauza lovirii cu ciocanul la demontarea planetarelor sau a pivotilor, senzorul de cuplu din interior nu rezista la astfel de socuri. Din acest motiv noi folosim prese pt operatii legate de demontarea planetarelor sau discurilor de frana, pentru a preintampina astfel de defectiuni.

1716512653