Iulius Service

Curatare filtre de particule diesel dpf catalizatoare


De obicei, prima infundare a filtrului de particule (dpf), care este o toba de evacuare cu miez din calcit amplasata dupa galeria de evacuare a gazelor, se infunda pe la 200.000 km reali.

Numarul masinilor diesel cu probleme la sistemul de evacuare creste exponential, astfel ca in fiecare zi cel putin 2-3 filtre de particule sau catalizatoare solicita remedierea blocajelor de funingine, cenusa, zgura care trebuie curatate, sau site de catalizator sparte accidental care trebuie indepartate, pentru a permite revenirea la un mers normal, fara plafonari ale turatiei in 3000 rpm, sau limitari ale vitezei sub 120 km/h.

Am ajuns sa alocam 20% din timpul de lucru pentru rezolvarea problemelor care tin de curatarea filtrelor de particule (DPF), sau catalizatoarelor (precatalizatoarelor), astfel ca am stabilit un parteneriat pentru sustinerea activitatii de curatare sisteme de evacuare incepand cu anul 2013 cu societatea SC Gordius Invest SRL din judetul Harghita, oras Odorheiu Secuiesc, Str Breslelor, nr 6, pentru a creste ritmul, eficienta si calitatea serviciilor de reparatie prestate de atelierul nostru mecanic, al Iulius Service din Constanta.

Am constatat ca intradevar, cazurile considerate iremediabile, pentru care nu era alta solutie decat inlocuirea filtrului de particule cu unul nou, s-au ameliorat, in plus, partenerul nostru acorda garantie de un an, fara limita de kilometri, cu conditia de a nu exista defecte ale sistemului de alimentare cu aer & carburant, sau defectiuni ale EGR sau turbina. 

Cum procedam? Noi testam masina, sa ne asiguram ca regenerarea filtrului de particule nu este impiedicata sa decurga normal de vreun senzor defect, constatam ca filtrul de particule este infundat cu cenusa, ca nu poate fi regenerat, pe loc sau in sarcina, cu ajutorul testerului, si mai departe filtrul DPF se demonteaza de pe masina, se ambaleaza si se trimite la SC Gordius Invest SRL, de unde il primim in maximum 3 zile, il remontam pe masina, repetam testarea codurilor de eroare si regenerarea, si sunt 95% sanse ca masina dumneavoastra sa devina din nou puternica si sanatoasa. 

Atentie! Daca curatati filtrele de particule cu solutii caustice sau acide (detartrant, otet, domestos, calgon, triumf etc) miezul filtrului de particule din calcit (carbonat de calciu) se distruge si nu mai poate fi curatat prin metoda noastra, calcinarea in cuptor.

1716510213